fbpx
  0767 746 736 Str. Victoriei, Nr. 186, Targu Jiu

Sfaturi pentru o piele sănătoasă – Înainte și după epilare laser

Sfaturi pentru o piele sănătoasă – Înainte și după epilare laser

Sfaturi pentru o piele sănătoasă – Înainte și după epilare laser

Sfaturi pentru o piele sănătoasă – Înainte și după epilare laser

Te-ai hotărât în sfârșit să apelezi la epilarea cu laser pentru una sau mai multe zone ale corpului? Pentru rezultate optime și pentru a reduce riscul de efecte adverse, recomandăm urmarea anumitor pași atât înainte, cât și după procedură.

Sfaturi de urmat înainte de epilarea definitivă cu laser Dioda

Ce trebuie să faci înainte de procedură

Este important să consulți un specialist în epilare laser înainte de prima ședință. Alege cu grijă amplasamentul unde vei realiza tratamentele și asigură-te că primești toate informațiile necesare pentru a lua deciziile corecte pentru pielea ta.

Folosește lama de ras în dimineața procedurii sau cu o seară înainte. Astfel, fasciculul de lumină laser va ajunge exact acolo unde trebuie: la rădăcina firului de păr, pentru a o înlătura.

Hidratează-te corespunzător pentru a oferi pielii o textură și o elasticitate mai bună, pentru ca aceasta să răspundă corespunzător la tratamentele de epilare cu laser.

Ce să eviți înaintea ședințelor de epilare definitivă​

Nu îți bronza pielea, natural sau artificial. Mersul la solar se evită cu minimum 7 zile înainte de ședința laser și nu vom merge la plajă cu 3-5 zile înainte.

Părul nu se epilează deloc prin smulgere (fără ceară, pastă de zahăr, epilator electric, etc.) deoarece avem nevoie ca rădăcina firului de păr să rămână acolo unde este, pentru a o înlătura cu lumina laser.

Cu minimum 7 zile înainte de orice tratament laser evităm aplicarea pe piele a cremelor și serumurilor cu ingrediente active (acizi). Totodată, tratamentele medicamentoase care provoacă fotosensibilitate ar trebui întrerupte pe poarcursul acestui tip de epilare. Pielea devine mai sensibilă la fasciculul laser și nu ne dorim asta.

În ziua ședinței pielea trebuie să fie curată, fără a fi aplicat pe zonele tratate creme, uleiuri, autobronzat sau orice substanță care poate interfera cu laserul.

Ce trebuie să faci înainte de procedura de epilare laser

Sfaturi de urmat după epilarea definitivă cu laser Dioda

Ce să faci după procedura de epilare cu laser

După ședințele de epilare definitivă protejarea pielii este ceva de care trebuie să țineți cont, pentru cele mai bune rezultate.

Folosirea cremelor de protecție solară în orice anotimp, în funcție de puterea razelor UV (30+ primăvara, iarna și toamna, 50+ vara) este absolut necesară. Acestea îți vor feri pielea de efectele dăunătoare ale razelor UVA și UVB, care acționează și mai mult asupra unei zone tratate cu laser.

Hidratarea pielii este esențială și în acest pas, atât din interior cât și la exterior. Bea ce 2 litri de apă zilnic și folosește loțiuni emoliente care îți mențin pielea sănătoasă și elastică.

Odihnește-te și lasă efortul fizic pe altă zi. 2-3 zile ar fi bine să stopezi mersul la sală sau activitățile fizice intense.

Ce să NU faci după epilarea laser

Nu opta pentru dușuri fierbinți, saune sau băi în apă fierbinte. Apa de la duș trebuie să fie la temperaturi normale.

La fel ca înainte de ședință, mersul la plajă și la solar nu este recomandat timp de 3-5 zile, respectiv 7 zile după tratamentul de epilare definitivă cu laser Dioda.

Cremele cu acizi se evită timp de aproximativ 4 zile după epilare, în timp ce tramentele medicamentoase fotosensibilizante se reîncep la o săptămână după.

Timp de 24 de ore evită tratamentele cu infraroșu, radiofrecvența, laserporația sau orice tratament ce presupune încălzirea zonei, inclusiv folosirea cremelor de masaj.

Ce să faci dupa procedura de epilare cu laser

Dacă vei urma aceste sfaturi în timpul procedurilor de îndepărtare a părului nedorit cu laser Dioda, pielea ta îți va mulțumi.

Alege să rămâi informată și să parcurgi pașii corecți în eforturile tale de a obține o piele catifelată, fără riscuri și disconfort. Tehnicienii noștri specializați în epilarea cu laser Dioda sunt aici pentru a-ți răspunde la întrebări și a rezolva orice nelămurire.

Ne poți contacta prin intermediul formularului de contact de pe site sau prin orice canal de comunicare afișat.

© Perfect Skin - Epilare Laser 2024. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de GuruMedia.ro