fbpx
  0767 746 736 Str. Victoriei, Nr. 186, Targu Jiu

Întrebări despre epilarea laser

Echipa noastră e aici pentru a te ajuta să obții rezultatele dorite și pentru a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie despre procedura de epilare profesională cu laser. Mai jos ai o selecție de posibile întrebări cu răspunsurile aferente. Pentru alte detalii, te rugăm să ne contactezi.

Ce este epilarea definitivă și cum funcționează?

Epilarea, mai exact fotoepilarea este definitivă în sensul că firele de păr aflate în faza de creștere, odată tratate, nu mai cresc niciodată. Deoarece nu toți foliculii piloși sunt activi la un anumit moment nu trebuie sã ne asteptăm ca fotoepilarea să înlăture toate firele de păr într-o singură sedință.

Ce se întâmplă este, de fapt, o reducere procentuală definitivă. La fiecare sedință de tratament se distrug 20-30% din firele de păr dintr-o anumită zonă, pentru că nu toate firele de păr sunt în faza de creștere activă pentru a putea fi distruse complet. 

Fotoepilarea are un randament de 90-95 %, în funcție de caracteristicile celui care se tratează. Odată ce au fost distruse, firele de păr nu mai cresc, dar în zona tratată vor mai apărea alte fire de păr, cele care au fost inactive în momentul tratamentului. Pentru a le trata și pe acestea vor fi necesare mai multe sedințe. În general, o zonă se tratează de mai multe ori, până când clientul este multumit de rezultat.

Cine poate beneficia de epilare definitivă?

Pot apela la fotoepilare atât femeile cât și bărbații, pentru a scăpa de părul nedorit. 

Persoanele cu păr blond deschis și cele cu păr alb nu pot beneficia de epilarea definitive cu laser, deoarece aceste fire de păr nu conțin melanină. Astfel, lumina care distruge rădăcina de păr nu poate fi transmisă la bulb.

Se poate face epilare cu laser pe toate tipurile de piele?

Tehnologia modernă de epilare cu laser permite tratarea diferitelor tipuri de piele, inclusiv pielea închisă la culoare. Cu toate acestea, eficacitatea poate varia în funcție de contrastul dintre culoarea pielii și a părului. Specialiștii noștri vor evalua tipul tău de piele și de păr pentru a stabili cel mai potrivit tratament.

Pot face tratament persoanele cu pilozitate produsă din cauze hormonale?

Pot beneficia de tratamentul de epilare definitivă atât persoanele perfect sănătoase, dar cu o pilozitate crescută în anumite zone, cât și persoanele cu tulburări hormonale.

Care sunt posibilele riscuri, efecte secundare sau complicații ale fotoepilării?

Printre efectele secundare care pot să apară se numără:

  • Roșeață. De obicei trece în câteva ore și poate să dureze cel mult 2-3 zile;
  • Mâncărime în timpul tratamentului;
  • Inflamarea zonei tratate. De regulă trece în câteva ore, dar poate să se mențină până la 2-3 zile;
  • Durere, amorțeală, mici înțepături;
  • Foarte rar pot apărea cruste, în zonele cu păr încarnat, sau discolorații: hipo sau hiperpigmentări temporare, purpură în zonele cu piele bronzată;
  • Trebuie reținut faptul că efectele secundare apar destul de rar și sunt doar temporare.
Contraindicații ale epilării definitive cu laser

Epilarea definitivă cu laser este contraindicată persoanelor:

  • care urmează un tratament medicamentos cu produse fotosensibile;
  • cu pielea recent bronzată (natural sau artificial) sau care intenționează să se bronzeze (7 zile înainte și după fiecare ședință);
  • ce prezintă inflamații cutanate sau plăgi deschise în zona tratată;
  • cu tatuaje în zona tratată;
  • cu mare densitate de negi pigmentari;
  • aflate în stare de graviditate;
  • care suferă de epilepsie, cancer, urticarie, herpes sau au pacemaker.
Cum trebuie să mă pregătesc pentru tratament și la ce trebuie să mă aștept?

Zona care urmează a fi tratată nu trebuie epilată cu ceară sau prin smulgere cu cel puțin 3 săptămâni înainte de tratament. Epilarea cu ceară smulge rădăcina foliculului pilos, iar fotoepilarea nu mai are pe ce să acționeze. Din același motiv, epilarea cu ceară sau prin smulgere este interzisă pe toată perioada ședințelor de fotoepilare.

Între ședințe se va folosi doar lama de ras, tunsul sau crema depilatoare. Părul trebuie înlăturat prin radere în ziua ședinței de epilare definitivă, sau cu o seară înainte, pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina părului, nu în partea lui superioară, care se va încălzi inutil. În circa 10-14 zile firele de păr tratate încep să cadă. Inițial, unele fire de păr dau senzația de continuă creștere, dar este vorba doar de procesul normal de eliminare a lor din tegument. După perioada de eliminare, mai pot rămâne pe piele puncte negre mici, fire de păr care dau impresia ca au rămas în piele. Și acestea vor fi eliminate, dar mai lent.

După căderea firelor tratate va urma o perioadă de lipsă a părului, de câteva săptămâni, până când încep să crească noile fire de păr, cele care, la momentul ședinței de fotoepilare, nu erau în faza de creștere activă. Atunci când se înmulțesc suficient, dupa circa 4-8 săptămâni de la ședința anterioara de epilare, se va efectua o nouã sedință. Expunerea la soare (bronzatul), precum și utilizarea produselor autobronzante trebuie evitate începând cu 7 zile înainte de sedința de fotoepilare și 7 zile după.

Daca sunt vizate zone expuse la soare în mod frecvent( fața, gambele, etc.) este necesară folosirea unei creme cu factor de protecție UV cât mai ridicat (recomandabil 30-50).

Cât durează o ședință de epilare cu laser?

Durata unei ședințe de epilare cu laser variază în funcție de zona tratată. În general, procedura durează între 15 și 90 de minute, în funcție de dimensiunea zonei și de densitatea părului.

Câte ședințe sunt necesare și la ce intervale?

Pentru o reducere semnificativă a numărului de fire de păr sunt necesare în general între 8 și 10 ședințe, la intervale de timp specifice. Factorii cei mai importanți care determină numărul de sedințe sunt:

  • Caracteristicile zonei tratate (procentul de fire de păr aflate în faza de creștere activă);
  • Textura părului, frecvența ședințelor, culoarea pielii și a părului;
  • Istoricul epilărilor anterioare;
  • Diverse condiții medicale și nemedicale (bronzare, hirsutism, dereglări hormonale, etc.)

Majoritatea persoanelor au nevoie de 8-10 ședințe de fotoepilare, la intervale de 4-8 săptămâni, dar acest lucru depinde de prea mulți factori pentru a putea fi previzionat cu certitudine (depinde de la persoană la persoană). Părul nu poate fi distrus decât în anagen (faza de creștere activă). Pentru a avea un rezultat cu adevărat definitiv poate fi necesară o ședință de întreținere odată la 6 – 12 luni, dacă există fire de păr crescute.

Cât timp durează până când voi vedea rezultatele?

Rezultatele variază de la persoană la persoană. De obicei, vei observa o reducere semnificativă a creșterii părului după prima ședință.

Cât costă epilarea definitivă cu laser?

În centrele PerfectSkin By Alina Toma nu o să ai surprize neplăcute legate de prețuri. Plata se face la fiecare ședință, fără să te simți obligată să achiziționezi „oferte” cu plata în avans. 

Astfel, dacă pe parcursul tratamentului rămâi însărcinată, pleci în vacanță sau intervine oricare alt motiv care te-ar aduce în situația de a întrerupe tratamentul pe o perioadă mai îndelungată, tu nu pierzi banii ca în cazul achitării unui abonament în avans. 

Preturile sunt în funcție de tratamentul dorit: epilare definitivă, remodelare Caledias ReShape.

Tips & tricks înainte de ședință
  • Folosește lama cu o seară înainte;
  • Evită aplicarea pe piele a oricăror produse: cremă, ulei de corp, autobronzant, etc.;
  • Nu te expune la solar cu minimum 7 zile înainte;
  • Evită mersul la plajă cu 3-5 zile înainte;
  • Nu smulge firele de păr;
  • Nu folosi creme cu acizi (ingrediente active) pe zonele tratate cu cel puțin 7 zile înainte;
  • Nu începe tratamente care provoacă fotosensibilitate și nu folosi produse care provoacă fotosensibilitate;
Tips & tricks după ședință
  • Nu face saune sau dușuri fierbinți, ci optează pentru o temperatură normală a apei sub duș;
  • Evită expunerea la solar minimum 7 zile după ședință;
  • Evită mersul la plajă 3-5 zile după;
  • Dacă te expui la soare, folosește protecție solară UVA/UVB – SPF 50+;
  • Evită efortul fizic intens pentru câteva zile;
  • Nu folosi creme cu acizi (ingrediente active) pe zonele tratate 3-4 zile după;
  • Timp de 24 de ore evită tratamentele cu infraroșu, radiofrecvența, laserporația sau orice tratament ce presupune încălzirea zonei, inclusiv folosirea cremelor de masaj;
  • Hidratează pielea bine între ședințe;
  • Bea cei 2l de apă zilnic.

© Perfect Skin - Epilare Laser 2024. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de GuruMedia.ro